Dom > Izložba > Sadržaj
Често постављана питања о моторним гумама
Aug 16, 2017

Километража

Гума која може постићи високу километражу је предност јер дужи животни вијек доводи до смањења трошкова. Број километара који се испоручују гумама за мотоцикле, а поготово што се задњим точковима бицикла за перформансе не могу мјерити на исти начин као код пнеуматика аутомобила или камиона. Пошто сами мотоцикли теже релативно мање, они су у могућности да убрзају убрзавање и током овог убрзања задња гума пада. Ово клизање води до хабања на гумама. Путник који је углавном стављен на задњу гуму, помаже да се продужи животни век гуме. Задњи точак се притиска на пут са већом снагом, чиме се смањује количина слипања. Гума стога траје дуже.


Дизајн гуме - Радијалне гуме

Радијалне гуме имају угао кућишта од приближно. 90 ° према обиму правца (смер вожње) и угао појаса приближно 0 - 25 °. Ремен, који се налази испод површине газећег слоја, даје стабилност пнеуматика и омогућава далеко веће брзине, јер је деформација центрифугалне силе нарочито нижа. Смањена дебљина материјала у бочној страни значи да се пнеуматик загријава мање и снажна јака брзина се повећава.

У погледу динамике вожње, савремени мотоцикли су усмерени на радијалне гуме. Као пример: гума од 4.00 - 18 М / Ц 64Х ТТ Цонти ТКХ 24 "расте" за око 2 цм на авергу при брзини од 210 км / х (131 мпх), док се упоредива радијална гума шири само за неколико милиметара . Радијална гума се може препознати од стране Р у ознаци на бочним странама гуме.

Типична ознака:

190/50 З Р 17 М / Ц (73В) ТЛ

blob.png