Dom > Izložba > Sadržaj
МОТОРЦИЦЛЕ ПУМА ИИ
Sep 18, 2017

ВЕЛИЧИНА ПНЕУМАТИКЕ, ИНДЕКСА УГОВОРА И ИНДЕКСА БРЗИНЕ

У време свог увођења, ГЛ1800 је био највећи, најтежи и најмоћнији мотор који је икада био опремљен радијалним гумама. Размишљајући се о нашој дискусији о крутости бочне стране и спречавању газећег слоја специфичне за тежину одређене бицикле и намјеравану употребу, можемо разумјети зашто, иако су радијални гуми постојали у тренутку када се уклапају у нове гуме, неопходно је развити нове пнеуматике специфичне за ГЛ1800 . Због тога је важно када купујете нове пнеуматике које произвођач наводи на изборима као што је посебно дизајнирано за уградњу на ГЛ1800. Правилне величине су 130 / 70Р 18М / Ц 63Х надуване на 36 фунти на квадратни инч хладно за предње стране и 180 / 60Р 16М / Ц 74Х надуване на 41 пси за задње. Шта значи сва та слова и бројеви? Прочитајте на.

У покрету, Р означава радијалну конструкцију. Следеће четири цифре (нпр. 16М / Ц) означавају правилан пречник платна за уградњу и чињеницу да је пнеуматик специфичан за моторе. Од последње три цифре, два броја означавају индекс оптерећења гуме, а слово означава индекс брзине. Ово је објашњење Схеме метричке ознаке примењене на гуме ГЛ1800. Две друге шеме у заједничкој употреби су Инцх ознака и алфанумеричка ознака. Ови најчешће се примењују на гуме дизајниране за различите стилове мотоцикала (крузера) и старијих мотоцикала (ГЛ1000, 1100, итд.), Али садрже исте основне елементе. Графикони који показују однос индекса оптерећења за оптерећење и индекс брзине до максималне брзине су укључени на крају овог чланка.


КАДА КУПИТИ

Разговарали смо о кодовима са датумом гума и шестогодишњем максималном препорученом интервалу коришћења. Хајде сада да причамо о хабању гума. Подножење, преоптерећење и озбиљно кочење могу узроковати неправилно хабање пнеуматика. Ако утиче на манипулацију или вожњу видљиво, гуме треба заменити. У супротном, замените гуме на или пре него што се траке за хабање испразну са површином газећег слоја, наглашавајући да ће се одоздо након тог тренутка убрзати, а газећи слојеви газећег слоја неће бити довољно дубоки да би били ефикасни у канализацији воде.

Шта носи решетке? Гледајући тачку на вашим пнеуматицима где бочна страна испуњава газећи слој, приметићете мале стрелице означене ТВИ (показивач хабања газећег слоја). Гледајући директно преко површине газећег слоја у тим тачкама, наћи ћете подигнуте делове у лукама. Ово су носачи.