Dom > Novosti > Sadržaj
Како открити пневматике на пнеуматицима радијационих гума на мотоциклима
Nov 02, 2017

Како детектовати физичку гуму Спортски радијални мотоцикл наилазити гуме
Зхан Тире је веома уобичајена физичка гума за спортске радијалне мотоцикле, али понекад се нокти у гумама нису извлачили, просто представљају цурење, генералне власнике једноставног немарности овог проблема, али тако не дозволите да цурење пнеуматика Спортс Радиал Моторцицле не може поправити речи постаће сигурносни ризик. Потреба власника аутомобила да посматрају ауто-тест пнеуматика Спортс Радиал Моторцицле, рано откривање проблема.
Метода детекције цурења гуме у пнеуматику радног мотоцикла:
1, било је ноктију и другом страном телу
Шума за спортске радијалне мотоцикле је најчешћа оштећења проузрокована страном пункту тела, укључујући вијке, ексери, жицу, делове стакла и тако даље. Ове оштре ствари, ако се кравата ране мало смањи, формираће цурење гума Спорт Радиал Моторцицле. У овом тренутку само пажљива истраживања могу се наћи у гумама Спортс Радиал Моторцицле изван површине иностраног тијела, уколико се скривамо дубоко, у изгледу за спортски радијални мотоцикл можемо посипати мало воде, сломити локално пење, чак и обесхрабрујући звук.
2, спортска радијална мотоцикла гумена страна оштећене
Ако власник не обрати пажњу на паркирање, гума Спортс Радиал Моторцицле може да се оштети на зубима на путу, убрзати колико пута ће формирати спортску радијалну мотоциклисту страну оштећене, чине цурење. Али и формирање пакета бубањ пнеуматика Спортс Радиал Моторцицле, додајте ризик од пункције. Спортска радијална мотоцикла гумених страна оштећених речи може се директно видети ако се оштећења или бубњеви морају што пре заменити нова пнеуматична гума за спортске радијалне моторе.
3, деформација главчине
Ако се тренутно гума за спортске радионице спортске гуме за путничке аутомобиле ради спречавања цурења, точкови и спортска радијална мотоцикла су уско прилагођени. Ако је точак деформисан, то ће утицати на спорт са радијалним гумама за мотоцикле који се уклапају у чврсти тип, формирање газећег слоја Спортс Радиал Моторцицле. Ако је пнеуматик Спорт Радиал Моторцицле деформиран, можемо користити тачке за трљање. Ако није слика, морате уклонити гуму Спортс Радиал Моторцицле, пнеуматике спортских радијационих пнеуматика и чворишта на раскрсници заливања, у локалној деформацији чворишта се појављује кохонгсам који представља формирање мрачне цурења.
Због тога што је тежак проблем спортског радијационог мотоцикла гума компликовано, а као власник, свакодневни аутомобил треба више пажње посветити ситуацији на путу, што је мање могуће лошег пута, а не на зубима, често истражујући Спортски радијални мотоцикл пнеуматско стање пнеуматика, може смањити ризик од цурења гума спортског мотоцикла. Ако откривање цурења, благовремени самотест, може такође смањити време за поправку, али и да спречи неки новац у црној боји.
Пуна спортска радијална мотоциклска гума као једина тачка додира аутомобила и тла, везана за живот људи који возе сигурност. И нека бескрупулозна предузећа, како би сакупили огромне профите, рециклажа отпада Спортс Радиал Моторцицле гума поново је обновљена након продаје. Потрошачи то мрзе, да у куповини пнеуматика Спортс Радиал Моторцицле требамо обратити пажњу на оно што може разликовати оригиналну гуму за спортску радијалну мотоциклу и обновити спортску радијалну мотоциклу?
Први метод: посматрајте боју и сјај узорака пнеуматика Спортс Радиал Моторцицле
Са становишта линије, у нормалним околностима, захваљујући лошем квалитету обрађене обраде гума је врло неправилно, па је жлеб релативно плитко. Што се тиче боје, гуме са лошим квалитетом рефлектују се сјајно, сјајно сјајне и формално релативно тамне. Рефурбисхед Спортс Радиал Моторцицле боја и сјај гума су релативно мрачни.
Метод 2: посматрајте место преклапања газећег слоја и бочних страна
Први поглед на бочну страну, разни знаци су потпуни, произвођачи гума Спорт Радиал Моторцицле имају шаблон форума шема да би видели да ли шаблон шаблона и спортски радијални мотоциклистички дијаграм одговарају одговарајућем. Након рамена како би се утврдило да ли газећи слој газећег слоја и трупца буду глатки, ремонтовани гуми су самодушни газећи слојеви који се уклапају у старо огртач, газећи слој и бочни преклоп између преклапања док су нове гуме равне, спортска радијална мотоциклистичка гума са комбинацијом трагова.