Dom > Novosti > Sadržaj
МотоГП: тријумф БЕ Мото2 СПЕЦ МОТОР добављач у 2019
Jan 19, 2017

мотогп, Триумпх моторцицлес, Мото2 енгине супплиер 2019, 750цц троцилиндрични, хонда, 675 даитона, 2017 стреет трипле

Фотографија љубазношћу тријумфа мотоцикала

Тријумф је потписан као снабдевача Мото2 спецификација мотора да замени Хонда почевши од 2019. Британска компанија ће наводно бити снабдева исте 765цц три цилиндра моторе који ће се користити у новој 2017. Стреет Трипле моделу.

То је потврђено у нашим изворима које Тријумф и МотоГП Носиоци права Дорна потписали су уговор за британској компанији да буде добављач Мото2 спецификације мотор почевши од 2019 сезоне. Хонда су снабдевање моторе за класу Мото2 од свог оснивања 2010. године, али је јапанска компанија је рекао Дорна да намерава да заустави свој ангажман на крају свог трогодишњег продужење уговора који је првобитно водио до 2015. Уместо у 600цц четири цилиндра који Хонда су снабдевање од 2010. године, иако Триумпх ће наводно бити обезбеђивање верзију 765цц три цилиндра који ће бити напајање ново 2017 Стреет Трипле.

Није тајна да је 600 Суперспорт категорија-некада један од највећих-продајним сегментима тржишта мото, мријешћење ултра-конкурентна Р & Д рат међу ОЕМ-је само љуска од свог бившег продаје себе. Пад продаје било довољно да утиче на одлуку Хондин да не стављају нагласак на Р & Д финансијска средства како би учинили ЦБР600РР + испуњавају строжије Еуро 4 емисије издувних гасова регс, тако присиљава његовог нестанка из 2017 постави у каталогу Хонда Европе. Без правог производа за причврстите Мото2 трке слику на Хонда више нема никакву стварну РОИ (ретурн он инвестиције) са категорије.

Дорна је удварање остале произвођаче да преузме улогу Хондин као снабдевача Мото2 мотора, уз претходну првима чему италијански бутик бренд МВ Агуста са својом три-цилиндрични мотор 675цц напајање обиман средњој линију. Али катом италијански марка је долазило до финансијских тешкоћа у последњих неколико година, што је партнерство неизводљиво сценариј.

Занимљиво, Тријумф је био концентрише своје нове напоре модел за протеклих пет година на растуће Цлассиц / Ретро и авантура-тур тржишта, а продаја је некада поносног Даитона 675 три-цилиндрични погон спортбике су потонули до те мере да гласине су је раширена тога ускоро бити избачен из постави. Тријумф менаџмент фабрике су пажљиво како би се избегло трошење велике долара на сваком трке напора, а њихов пут трке учешће је буквално нестао. Тако је споразум да постане Мото2 добављач мотора је био изненађујући развој за многе у тркачком свету.

Постаје Мото2 добављач мотора није лак задатак. Мотори ће морати да буде поуздан као камен, нешто Даитона 675 мотор није познат током трке мандата у односу на друге, али ако ће се користити 765цц мотор, то је наводно потпуно нови дизајн. У међувремену, Хонда ЦБР600РР + мотор показао се скоро на метке, са ЕктернПро, у Мото2 мотора припреме фирми од 2013. године, тврдећи да је било само пет неуспеха мотора у "милион километара."