Dom > Novosti > Sadržaj
Који су изазови извоза радијалних гума у ​​мотоциклу?
Aug 31, 2017

Који су изазови извоза радионица на мотоциклу?
Недавно је Кинеска нафтна и хемијска индустрија објавила прве три четвртине извјештаја о економској операцији петрохемијске индустрије. Прве три квартала, домаће цијене на тржишту радионица на мотоциклу биле су стабилне, извозне цијене за мотоцикле радијалне гуме падале су више.
У прва три квартала просјечна цијена извоза гума за путничке аутомобиле износила је 2507,9 УСД / тона, што је за 12,7% мање у односу на исти период претходне године; цена гума за путничке аутомобиле износила је 2031,0 америчких долара / тона, што је пад од 13,5%; инжењеринг радионичких гума за мотоцикле (пречник платна већи од 61 цм) извозна цена од 2574,3 УС долара / тона, што је за 9,4% мање.
Амортизација валуте узрокована растућим трошковима.
Иако је девалвација ренминби за већину продаје заснована на извозу кинеских мотоцикла Радијална гума је добра ствар. Међутим, пословање девалвације РМБ мотора радијалног гума за плаћање трошкова ће бити веће. Прво, од увоза сировина, повећаних трошкова сировина. Екстерна продаја која се прими након стварне продаје такође је смањена, што је веће затезне добити. То су девалвација валуте за извозне изазове извоза моторних радијатора.
Две цијене гуме флуктуирају ризик
Гума је главна сировина за моторне радијалне гуме, обично око 30% трошкова производње или чак и више. На недавну листу две компаније, на примјер, у првој половини ове године, природна гума је чинила 29,12% укупне цијене ГМ акција, синтетичка гума је износила 7,08%, док су троугласта радионичка гума Моторцицле ове двије податке 41%.
Шангај Футурес Екцханге футура фјучерса за затварање цена показује да је почетком 2011 цена природног гума близу 45.000 јуана / тона, после шокира, а сада цијена од 15.000 јуана / тона. Иако је тренд опао, али због међународне економске ситуације, природни услови, развој алтернативних материјала и други фактори, цијене природне гуме последњих година показују значајну волатилност.
Волатилност цијена природног гума ће довести до повећаног притиска на контролу трошкова компаније, што доводи до повећаног ризика од нестабилности маргиналне маргине, ризика од нестабилности прихода, ризика од заузетости радног капитала и повећаног ризика од флуктуације вредности инвентара. Ако будућност настави да значајно флуктуира, или ће имати одређени утицај на посао радионичког гаса Моторцицле.
Треће, гумени увоз се суочава са строжијим институционалним изазовима.
1. јула је почео да примењује нови стандард композитног лепка, затварајући врата сложеног лепка. На тај начин ће се погоршати глобална понуда вишка природног каучука, али не и погодна за Јиаојиа. На овај начин тешко је остварити сврху побољшања прихода произвођача пластичних маса, али и рад Моторцицле Радиал Тире је веома повређен.
Почетком ове године, након објављивања нових пластичних наљепница, међународни добављачи тихо подигли цијену композитне гуме, почела је да утиче на трошкове производње радионих гума у ​​мотоциклу. Домаћи сложени гумени стандарди су модификовани и примењени, мешани гуми као замена, фаворизован од стране увоза.
Затим, релевантна државна одјељења могу се модифицирати на стандардној гумени мешавини, однос природне гуме је ограничен на 50% или мање. Ово ће значајно повећати трошкове сировина.
Четврти радијални пнеуматици мотоцикла "двоструко обрнути" утицај.
Сједињене Државе су главни извозници Кине на мотоцикличне радијалне гуме, "двострука реверсна" истрага кинеске мотоциклистичке радијалне гуме ће изазвати одређени степен утицаја. Истраживање "двоструке реверсе" ће бити продато америчком путничком и лаком камиону Моторцицле Радиал Тирес (оба полу-челична гума) број наглог пада, учинити велики број извозних гума за мотоцикле на домаћем тржишту, тако да засићеност домаћег тржишта. Конкуренција је интензивнија, нарочито на тржишту замјенских гума, убрзао би кинеске компаније за производњу радијалних гума за моторе "излазити" у иностраним фабрикама како би избјегли "двоструки повратни ефекат".
Више него у Сједињеним Државама, у новембру прошле године, царинска унија Русије и Казахстана о кинеским антидампиншким мјерама за гуме; Европска унија, Бразил, Индија, Египат и друге земље и региони покренули су и бројне анти-субвенционисане, антидампиншке истраге за кинеску индустрију мотора за радионичку индустрију мотора. Ово ће несумњиво негативно утицати на извоз кинеских мотоциклистичких гума.
Ове године су САД на кинеској челичној гуми "двострука обрнутост" прве године, амерички дилери искоришћавају прилику да увезу велике количине кинеских радионичких гума из Кине, пре складиштења. Ова фаза раста извоза неће дуго трајати. 2017 "двострука обрнутост" на кинеском мотоциклу радијалних гума ће показати више концентрисан приказ.