Dom > Novosti > Sadržaj
Шта се дешава када се радна гума из радне чврсте масе ослаби?
Nov 02, 2017

Шта се дешава када је солидна радијална гума за мотоцикле исцрпљена?
У поређењу са надувавањем Радиалних гума за мотоцикле, јер солидне радијалне гуме за мотоцикле више отпорне на хабање. Радне гуме чврстих мотоцикала углавном се користе за нископритична тешка возила за подизање, вучна возила и расхладне камионе и друга индустријска возила, а чврсти моторни радијални пнеуматика се такође широко користе у свим сферама живота, да је, са чиме? Произвођачи гума за мотоцикле радионичара Ксиаобиан вам дају кратак увод.
Чврсти радијални радијални гумени мотори:
①, гуме за пнеуматике, перфорација, експлозивност, деламинација и друга оштећења треба да се заснивају на поправкама или обнављању специфичних околности. Труп кочија око пукотина, гумени слој газећег слоја је полиран и велика рупа, линија трупца са преломом прстена и читав круг ситуације треба заменити.
②, унутрашња цев је пронашла малу рупу, може бити топла или хладна. Биће у унутрашњости оштећења пнеуматика око грубог досијеа, ватра ће бити причвршћена за оштећења при оштећењу и рупице само рупе у центру лепка, а затим напунити гуму на уграђеној бакљи, причврстити завртањ и онда поново Вентил за гориво на средствима за грејање, од 10-15 минута, може бити чврсто спојен.
③, благовремену замену: Ако се цев преклопи, озбиљно покварена, лепљива лепљива, деформација и друга питања не могу се мијењати, потребно је замијенити вријеме. Заједно да развијете редовну слику феталног притиска, најбоље је проверити да ли се сваки други месец, притисак пнеуматика треба правовремено надокнадити. Код велике брзине пре рутине мора се проверити како би се осигурала сигурност у саобраћају.
У свакодневној употреби чврстих мотоцикличних радијационих гума у ​​процесу, јер многи власници игноришу ситуацију Моторцицле Радиал Тирес, који лако доводе до настанка проблема. Све док се уобичајена пажња посвећује погледу и одржавању, развијају добре возачке навике, како би мир у свијету.
У принципу, чврсте радијалне гуме за мотоцикле су кључ за вожњу ауто делова, моторне радијалне гуме такође одређују квалитет аутомобила директно до удобности, сигурности и тако даље. Важност моторних гума за радионице је очигледна, па која је потреба за радионим гумама за мотоцикле?
Прво, ознаке радијалног гума мотоцикла носи до границе. Дно жлебова са ознаком газећег слоја има незнатно издужени индикатор хабања газећег слоја, са висином од 1,6 мм. Ако се гумени зебро блокови гази на истој висини као и симболи ових избочина, одмах морате замијенити Радионичке гуме за мотоцикле јер континуирани појас више није сигуран.
Друго, на влажном клизавом путу на кориштење превеликог хабања радионичких гума за мотоцикле, биће "плутајућа вода попут", додаје ризик контроле ван контроле. Због претераног хабања на радијалним гумама мотора, ознаке газећег слоја се не могу испразнити испод радионичких гума за мотоцикле, што ће довести до тога да возило не буде контролисано.
Треће, радионичке гуме за мотоцикле се старају. Уколико пронађете деформације газећег слоја или очигледне пукотине на сцени, молимо вас да престанете са коришћењем ових радионица за гуме на мотоциклу и благовременим стручним радионицом за моторе радионичарске гуме да бисте проверили да ли ће ове радионичке гуме моћи наставити да користе.
Четири, радионички гумени радионички гуме поправљају више од три пута. Једна или два поправка пнеуматика неће утицати на употребу радионица на мотоциклу, већ више од три пута након сигурности размишљања о предложеној замјени мотоциклистичких гума. Како брзина вожње повећава температуру радијационог гума мотора, превише је оштећења надокнадила, али ипак додати вјероватноћу ризика.
На чврстим моторним гумама Радионица је поправак свакако правни лек за закон, али док год ће поправка постојати постоје сигурносни ризици, у нормалним околностима, оштећења Радионичке гуме мотоцикла би требало заменити новим пнеуматицима, произвођачи Моторцицле Радиал Тире тако је потребно.